OPINION 007 - 080402-22

Vilket av dessa aprilskämt relaterat till Bond tycker du är bäst?
   Pierce Brosnan har blivit ombedd att ta över (11) 9%
   007 blir hälsosam, dricker bara mjölk i nya filmen (7) 6%
   EON säljer sina Bond-rättigheter på Tradera (8) 6%
   George Lazenby vill göra en uppföljare till OHMSS (5) 4%
   Bortglömd bok om Bond av Fleming funnen (34) 27%
   Roger Moore blir Bonds farfar i kommande Young Bond-film (21) 17%
   Nya Bondfilmen ska spelas in i Malmö (10) 8%
   Kristina Lugn utsedd till ny Bond-författare (8) 6%
   Daniel Craig avslöjad som Connerys hemlige son (13) 10%
   Bond ska byta kön och spelas av Catherine Zeta-Jones (8) 6%

Totalt antal röster: 125


Kommentar:
I april passar det ju bra att ha en lite mer ovanlig opinionsfråga om aprilskämt. Här presenterades några mer eller mindre tänkbara aprilskämt på temat Bond.

Två av skämten var mer populära än alla andra. Vinnare i denna omröstning blev alternativet "Bortglömd bok om Bond av Fleming funnen". Mer än var fjärde röstande valde detta alternativ.
Det är ju inte helt otänkbart att någon faktiskt kan komma att hitta ett hittills okänt novellutkast eller liknande, och kanske är det också ett utslag av önsketänkande - vi fans skulle gärna vilja att man hittade en sådan bok.

Tvåa i omröstningen kom alternativet "Roger Moore ska spela Bonds farfar i kommande Young Bond-film". Det är ju också ett påstående som inte automatiskt skulle kunna avfärdas. Många väntar sig filmer baserade på dessa böcker och någon på filmbolaget skulle säkert kuna föreslå Moore i en cameoroll.

Det enda av dessa alternativ som verkligen har använts som aprilskämt är "Nya Bondfilmen ska spelas in i Malmö". Det fanns på filmsajten Moviezine.

Kul detalj: Det sista alternativet, "Bond ska byta kön och spelas av Catherine Zeta-Jones" publicerades på Aftonbladets nöjessidor 2001 som en riktig nyhet. Artikeln upptog nästan en helsida med en stor bild på Zeta-Jones. Man hade återgivit ett knasigt rykte från en brittisk kvällstidning utan att ifrågasätta det.

Tillbaka till Opinion 007-sidan


© Thomas Drugg, 2008.

[ Startsidan | Filmerna | Böckerna | Musiken | Filarkivet | Frågelådan | Kuriosa | Länkar ]